Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Невена Христова от СКЛА Добрич спечели на диск на Мемориал "Цветанка Христова"

Невена Христова спечели на диск при жените в тазгодишното 13-о издание на лекоатлетическия мемориал по хвърляния "Цветанка Христова".

Състезателката от СКЛА Добрич беше най-добра с 36.71 метра на мокрия от дъжда сектор на Националния стадион "Васил Левски" в София в коронната дисциплината на легендарната Цветанка Христова.

На диск при девойките до 20 години най-добра беше Мариела Маркова също от СКЛА Добрич с 34.07 метра.

При мъжете в дисциплината участваха десет състезатели, като триумфира Даниел Файаз-Джахани от Черно море 2005 – Балчик с 41.70 метра, изпреварвайки с по-малко от половин метър Тони Велков от Ак Враца, който постигна 41.28 метра.

Първи при юношите до 20 години стана Владислав Димитров от Лудогорец Разград с 43.49 метра.

В последната дисциплина от надпреварата по хвърляния - копие при жените, националката Лили Стойчева от Атлетик – Хасково нямаше конкуренция и спечели с 43.74 метра.

Успоредно с Мемориала на Националния стадион се състоя и първото състезание от осмото издание на популярната верига за ученици "А1 атлетика за младежи". Студът и дъждът не попречиха на над 80 деца от цялата страна да участват в атрактивното състезание, която се организира от БФЛА, спортен клуб "Юниверсал" и водещия български телеком А1.

c