Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Неопърл" инвестира 5 милиона лева, строи разширение на завода в Добрич

Ще се разкрият нови работни места. Към момента в завода работят над 400 души

На 27 април ще стартират строителните дейности за разширението на завода за гъвкави съединения за вода в Добрич на „Неопърл България“.

„Ще бъде направено разширение на същестувуващата сграда. Още когато я проектирахме, направихме така че следващото разширение да бъде лесно за изпълнение“, коментира пред Про Нюз Добрич Веселин Велев, управител на „Неопърл“. Предвижда се строителството да продължи седем месеца. Разширението в основната си част е за производствени дейности, ще има офиси, както и разширяване на съблекални и паркинг.

Площта е близо 3 000 кв. м, като инвестицията е в размер на 5 милиона лева, без ДДС, осигурени от „Неопърл България“, посочи Веселин Велев.

По думите му разширението на завода ще доведе до увеличение на работните места. „Ще имаме нужда от нови служители и в края на периода на изграждане, а може и по-рано, ще започнем да търсим необходимия брой хора“, каза той. Към настоящия момент в производството и управлението на „Неопърл България“ са заети над 400 души персонал.

Новите производствени мощности ще дадат възможност за разширяване на производствената гама и на капацитета на компанията, посочи още Велев.

Дружеството e eдно от най-успешните предприятия в Добрич и областта. Компанията е част от германо-швейцарската група „Neoperl“ и се занимава с производство на гъвкави съединения за вода.

Историята на „Неопърл България“ започва през 2000 година с българската компания, Булмат. През 2013 тя взема решение да се присъедини към Neoperl Group – компания с 60-годишен опит, предлагаща иновативни решения за питейна вода във водопроводния сектор и световен лидер в бранша си.

Заводът на „Неопърл България“ в Добрия става факт през 2018 г., след направена инвестиция от 15 млн. лв. Само 10 месеца след първата копка, през 2017 г., зелената поляна се превръща в модерна фабрика за производство на гъвкави съединения за вода.

c