Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Националната библиотека открива пътуваща изложба на представянето на книгата за деца "Арменски народни приказки“

Пътуваща изложба „Единство в различието“ и книгата за деца „Арменски народни приказки“ ще бъдат представени в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ (НБКМ). Събитието е на 23 януари, съобщават организаторите от библиотеката.
В рамките на представянето се планира разговор със съставителката на „Арменски народни приказки“ Силва Налбантян-Хачерян.
Изложени в библиотеката ще са и 30 подбрани детски рисунки, част от експозицията „Единство в различието“. Те са изработени по време на заниманията на ученици от четвърти и пети клас в рамките на дейността „Час на класа“ на НБКМ. 
След края на всеки урок децата имаха творческата задача да създадат свои рисунки с маслени пастели или акварелни бои, с които илюстрираха различни елементи от празниците на ромския, българския, арменския и еврейския етнос, изразявайки своето разбиране за посланието „единство в различието“, разказват от библиотеката.
През следващите месеци изложбата ще бъде показана в училищата на децата, които са автори на рисунките, в места, посещавани от представители на трите етноса  - роми, евреи и арменци, както и в Народното читалище „Слънце-1879“ в град Ихтиман.
/ ГН

c