Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Наставникът на Флуминензе Фернандо Диниз: "Няма от какво да се срамуваме"

Старши треньорът на бразилския Флуминензе Фернандо Диниз заяви след поражението от английския Манчестър Сити с 0:4 във финала на Световното клубна първенство в Джеда (Саудитска Арабия), че "гражданите" са най-добрият тим в света.
"Изправихме се срещу Сити, който е най-добрият отбор в света в последните пет години и знаят как да се възползват от възможностите, които създават", коментира Диниз пред бразилската телевизия TV Globo.
"Те винаги са категорични, отбелязаха рано и ни наказаха за грешките, които направихме. Но ние трябва да се гордеем с невероятната година, която имаме и за пътя, който изминахме до тук. Беше страхотно пътуване и няма от какво да се срамуваме", продължи специалистът.
"Не мисля, че ни липсват просто пари. Би било прекалено опростено да се твърди това", каза още Фернандо Диниз, но добави, че "парите също са важни".
Испанският футболист на Манчестър Сити Родри спечели наградата за най-добър играч на турнира. Той напусна терена с опасения за контузия на коляното в 74-ата минута, но при награждаването изглеждаше по-добре.
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че е имало уплаха за състоянието на Родри и заяви, че не е наясно със сериозността на травмата му.
През 2025 година турнирът ще се проведе в разширен формат от 32 отбора в САЩ.

c