Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

На Благовещение се случи чудото на доброто: Жест на деца от Добрич дари семейство с рожба

Благодарение на дарителския им жест днес, на християнския празник на майката, едно семейство има чакана от години рожба

На днешния прекрасен празник Благовещение, когато отбелязваме християнския празник на майката, тържествува истинското чудо на доброто. Благодарение на дарителския жест на ученици от Добрич, Марияна Томова-Бурла от София изживява истинското щастие да бъде майка.

„Аз съм най-щастливата майка на света, защото имаме нашият син Божидар!!! Благодарим ви Ради, Искам бебе, децата от Добрич, че сте до нас, за да сбъднем нашата мечта!!!“, сподели тя.

Момченцето е родено на 17 февруари, но щастливата новина бе официално обявена днес, на Благовещение, когато се отбелязва и 16-ата годишнина от създаването на фондация „Искам бебе“, основана от добричлийката Радина Велчева. Именно съпричастността на каузата на „Искам бебе“ от учениците от Частно основно училище "Мария Монтесори" и Частна профилирана гимназия "Райко Цончев" доведе на бял свят малкия Божидар.

В живота всеки миг се случват чудеса. И те са толкова по-големи, с колкото повече доброта са обгърнати. Едно такова чудо сътвориха децата от две училища в Добрич. Благодарение на техния дарителски жест едно семейство се сдоби с рожба, чакана от години.

Вече е традиция учениците от Частно основно училище "Мария Монтесори" и Частна профилирана гимназия "Райко Цончев" да имат своята коледна кауза. За втора година това е каузата на фондация „Искам бебе“ в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Тя обединява всички деца, родители и преподаватели, които се включват в импровизираните работилнички в седмиците преди Коледа, за да сътворят куп красиви неща, в които влагат сърце и празничен дух. В продължение на дни най-големите ученици, дванайсетокласниците, дежурят от 17,30 до 19,30 часа на импровизиран базар пред ресторант "Албена". Частица от Коледното вълшебство може да отнесе всеки, като направи дарение за каузата.

Събраните средства се предоставят на фондация „Искам бебе“. Със съдействието на основателя й, родената в Добрич Радина Велчева, е избрано семейството, което да получи тяхната подкрепа. Днес Марияна Томова-Бурла от София изживява щастието на майчинството, защото след шест неуспеха, седмата инвитро процедура е успешна и тя роди дълго чаканата си рожба.

През февруари, когато научи, че именно жест на деца е спомогнал за щастието в нейното семейство, Марияна пожела чрез Про Нюз Добрич да предаде своята благодарност: „Мили деца, от сърце искам да благодаря за топлия жест, който направихте и за протегнатата от вас ръка. Пожелавам ви да сте много здрави, да запазите добротата в сърцата си и да я предавате на всички около вас, за да се случват чудеса в живота! Бъдете винаги усмихнати и щастливи!“

„От шест години искаме да имаме бебенце и едва сега, на седмата година успяхме. Господ ни изпрати тези прекрасни деца и с тяхната помощ нещата се случват. Божие чудо ни изпраща и Ради, и децата. Много сме благодарни за това, което са направили, защото с тяхна помощ успяваме да осъществим нашата мечта“, сподели щастливата жена.

На хората, които имат проблем със зачеването, Марияна пожелава да не се отказват, да вярват и да се молят. „Да знаят, че когато Господ реши, се случва“. А, на тези, които имат възможност да помогнат, да го направят от сърце. Защото чудеса се случват.

Това чудо се нарича Божидар и той със сигурност ще е много щастлив с толкова прекрасни орисници като Радина, Мария, децата от Добрич и всички, които вече го обичат. А очите на Марияна ще се пълнят само със сълзи от радост.

Красива и силна история, с която Про Нюз Добрич поставя началото на новата си рубрика „Силата на доброто“.

c