Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Младият музикант Ангел Проданов е победител в конкурса за нова песен New University Talent

Младият музикант Ангел Проданов-Ачо е победител в конкурса за нова песен New University Talent на Нов български университет и bTV Radio Group.
Авторската му песен „Ехо“ спечели единодушно признанието на журито по време на финалния концерт в радио-телевизионния център на НБУ, съобщават организаторите.  
Проданов ще има възможност да направи професионален звукозапис в тонрежисьорското студио на университета, а към „Ехо“ ще бъде създаден видеоклип от екип млади оператори, режисьори, сценаристи от НБУ под ръководството на гл. ас. д-р Борислава Димова. Песента-победител ще бъде изцяло менажирана и разпространена от музикална компания Muze Music, която е партньор на конкурса. 29-годишният изпълнител ще получи и възможност за професионален уъркшоп с Поли Генова.
 „НБУ е домът на изкуствата. Все повече става дом на музиката и домовете са за това, да изпращат порасналите деца от тях и да посрещат нови. Но знайте, че дори един ден да се усетите изгубени, НБУ е тук и ви очаква да го намерите отново, за да продължите нататък“, казва ректорът на НБУ проф. Пламен Дойнов. 
Второто и третото място заеха съответно Кристиан Грънчаров с песента „Ти и морето синьо“ и Максим Ялнъзов с  „Без тебе няма любов“. Грънчаров получава професионален звукозапис в тонрежисьорското студио на РТЦ и създаване на Production Video, Ялнъзов ще има възможността да премине обучителен курс с вокален педагог от департамент „Музика“ на НБУ.
Фаворит на публиката стана песента „Съдба“ на автора и изпълнител Гергана Кочкова. 17-годишната ученичка от София получава като награда професионален звукозапис и Production Video, създадени в Радио-телевизионния център на НБУ. Наградата на bTV Radio Group отиде при квинтет „Еуфония“ и песента им „Луд гидия“ – интерпретация на джаз и фолклорна музика. 
/ДД



 

c