Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Младият автор Радослав Христов от Добрич представи книгата си "(Извън)Градски човек"

На представянето избрани произведения четоха литературният критик Драгомил Георгиев и авторът на книгата, а момичетата от вокална школа “Зонели” допълниха атмосферата

Книгата на младия добричлия Радослав Христов "(Извън)Градски човек" беше представена пред препълнена зала в Общинския младежки център в Добрич. Към автора, който е завършил Езикова гимназия "Гео Милев", а сега учи “История и чужди езици” в Пловдивския университет, за случая се присъединиха негови съученици, учители, приятели и познати. Събитието беше празник на литературното постижение на младия автор, а книгата, която е издадена от "Библиотека България" с редактор Ива Спиридонова, получи топло одобрение от присъстващите.

Корицата на книгата, илюстрирана от талантливата пловдивска художничка Ваня Тодорова, привлече вниманието на присъстващите. Авторът на книгата показа и две от илюстрациите, които са били сред другите варианти за корица.

В Представянето се включиха и Виктория Ангелова и Денислава Тодорова от вокално студио "Зонели", които се представиха под ръководството на вокалния педагог Елена Карабельова. Изпълненията придадоха на събитието още по-специален характер.

Водещ на представянето бе литературният критик Драгомил Георгиев, който поведе публиката на пътешествие по страниците на книгата, описвайки нейните стихове. Аудиторията бе завладяна от думите му и с нетърпение очакваше възможността да закупи собствени екземпляри от книгата, разбира се, с подпис от дебютиращия творец.

Представянето на "(Извън)Градски човек" имаше голям успех и показа обещаващия талант на младия автор. Книгата се очаква да бъде добре приета от читателите.

“Вдъхнових се в странните времена след завършването ми в желанието си да намеря какво ме вълнува,” сподели пред Про Нюз Добрич Радослав Христов.

Неговият интерес към литературата се заражда в неговото училище Езикова гимназия “Гео Милев” в Добрич, а в основата стоят неговите учителите по литература и най-вече Атанаска Георгиева, на която авторът благодари лично.

Стилът ми на писане се оформи в университета, но интересът ми към литературата е страничен от този към историята. Литературата е един вид отдушник, а историята е нещо, което изучавам.

Радослав Христов не спира да пише произведения, а следващи книги ще има, сигурен е той, но когато събере достатъчно произведения за тях.

c