Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Млади певици от Добрич с призове в благотворителния конкурс "Коледна звезда"

Симона Тодорова от Студио „Зонели“ и Сиана Славчева от Студио за певци "Shining voices" в Добрич спечелиха призови отличия в Националния конкурс за детско творчество „Коледна звезда“ в Тутракан. Двете момичета са с трети места в категорията за песен.

Четиричленното професионално жури бе председателствано от композитора Хайгашод Агасян. След онлайн селектиране на над 200 деца, до финалния етап на конкурса бяха допуснати само 25 деца. На първи тур участниците изпълняваха задължително българска песен. До втори тур журито допуска 15 изпълнители с най-висок брой точки. Допуснатите до втори тур се представят с песен по избор, а отпадналите от първи тур изпълнители участват в трети тур " Спаси приятел", като имат възможност да пеят с присъстващ в аудиторията - приятел, вокален педагог, родител. Точките от изпълнението им се добавят към общия резултат, което определя и крайното им класиране в надпреварата за големите награди.

Конкурсът „Коледна звезда“ е интересен с това, че в същността си е благотворителна инициатива. Провежда се под мотото „Деца помагат на деца“. Основната му цел е да се подава ръка на деца в затруднено положение.

Има статут на „пътуващ фестивал“, защото мястото на провеждане на финалния етап е населеното място на детето в нужда, за което се набират средства. А тази година това място бе град Главиница.

Конкурсът се реализира под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Организатори са Сдружение „Обичам, мечтая, творя“ и Асоциация на индустриалния капитал в България.

 

c