Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Млад лекар от Добрич е на специализация по хирургия в Аржентина

В Университетската болница в Буенос Айрес тя има възможност да работи онкопластична хирургия

Младата лекарка от Добрич Ирина Митева е на специализация по хирургия в Университетската болница на Буенос Айрес.

Тя е дипломиран лекар от края на 2022 г. След което започва специализация по хирургия в Александровска болница. В момента тя е втора година специализант по хирургия. През юни 2023 г. спечели конкурс за асистент по хирургия и от есента на 2023 г. води упражнения на български и чуждестранни студенти в Медицинския университет в София.

През декември 2023 г. печели конкурс за редовен докторант по хирургия към Медицинския университет в София. Затова кандидатства за специализация в Аржентина. Там тя има възможност да прилага медицински метод, който представлява интерес за д-р Митева във връзка с предстоящата й докторантура.

 „Радвам се, че д-р Ирина Митева от България работи с нас в Буенос Айрес“, сподели в социалната мрежа шефът на екипа Алберто Ранкати, който е ръководител на онкопластична хирургия в Онкологичен институт Хенри Мур, асистент по хирургия Международен университет във Флорида, Флорида на FIU и директор на Център за реконструктивна хирургия Rancati.

„Обичам я! Тя се погрижи чудесно за мен след двустранна мастектомия. Отношението й към мен имаше толкова силен успокояващ ефект, че никога няма да я забравя!“, споделя пък пациентка на д-р Ирина Митева в Аржентина.

По време на специализацията там към Университетската болница в Буенос Айрес д-р Митева посещава и мастърклас по хирургия.

Ирина е поканила шефа на екипа на конгрес в България догодина и той е приел с удоволствие да дойде в София.

c