Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Лятната академия на Жени ГЕРБ се проведе в курорта Албена

„Социалната политика във фокус“ беше темата на Лятната академия на Жени ГЕРБ, която се проведе на 30-31 август в курортен комплекс Албена.

Събитието обедини 130 жени - членове на Националния изпълнителен съвет (НИС) на ЖГЕРБ, секторни координатори и активисти от областите Добрич, Шумен и Варна, съобщават от партийната организация.

„Партийното строителство не е спорадичен процес, нито работа по задължение в рамките на работния ден - това е посвещаване на кауза по-голяма от всяка една от нас поотделно и аз благодаря, че сред вас намерих хора, които разбират това, за да можем заедно да развиваме женската организация - с душа, сърце и вяра!“, с тези думи председателят на ЖГЕРБ Екатерина Йорданова се обърна към актива на женската организация и благодари на членовете на НИС на ЖГЕРБ и областните координатори за активната работа не само по време на кампаниите, но и през цялата година. 

Гости на академията бяха областният координатор на ГЕРБ - Добрич и народен представител Деница Сачева, областният координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних,

общинските координатори на Добрич, народният представител от Варна Бранимир Балачев и Златозара Стоилова, координатор на проекти към фондация Konrad-Adenauer-Stiftung.

Лектори на събитието бяха Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), която говори за бъдещето на кохезионната политика и законодателни инициативи за транспониране в социалната сфера и Юлия Симеонова, член на Педагогическия комитет към Европейския синдикален институт ( ETUI), която запозна участничките в академията с Европейския стълб на социалните права и уменията, като ключов фактор за прилагането му.

Специално видеообръщение към дамите изпрати и българският еврокомисар Илияна Иванова - Iliana Ivanova-European Commissioner.

По покана на Даниела Димова, член на НИС на Жени ГЕРБ дамите имаха възможността да посетят и оперната гала по случай закриването на 2024 година във Варненския дворец на културата и спорта.

c