Необходими продукти:
за базата:
100 гр натрошени бисквити
15 гр захар
65 гр разтопено масло
Смесват се продуктите. Бисквитената смес се разпределя в 12 мъфин формички и се притиска с лъжица.Охлаждат се в хладилник, докато се приготвя чийзкрема.
за чийзкрем:
450 гр. крема сирене (Филаделфия)
130 гр захар
щ.сол
2 яйца
ванилия
120 гр заквасена сметана
всички продукти трябва да са на стайна температура.
за лимоновия крем:
3 яйца
150 гр захар
80 мл лимонов сок
50 гр масло
1 ч.л. лимонова кора
за декориране:
свежи ягоди
лимонови резени
мента
Начин на приготвяне:
С миксер се разбива крема сиренето до кремообразна консистенция. Добавя се захарта и щипката сол. Яйцата се добавят едно по едно, ванилията и заквасената сметана. Сместа се разпределя в подготвените формички. Пече се около 18-20 мин на 160’С. Готовите чийзкейкчета се охлаждат.
В купа и на водна баня се разбиват заедно яйцата със захарта и лимоновия сок, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти сместа. Отстранява се от огъня и се добавя кравето масло и лимоновата кора и се разбърква до еднородна смес. За контраст на крема, на този етап, може да добавите пасирани 100 гр ягоди и разбърквате отново. Повърхността на крема се покрива с пластик (стреч) фолио и се охлажда. След това се разпределя по повърхността на чийзкейковете.
Ягодите се нарязват на тънки филийки и се декорира по стените на чийзкейка и се гарнира с лист мента, или просто ги поставяте върху десерта.
Изживейте прекрасен и радостен Великден, изпълнен със здраве, щастие, и нека да Ви донесе надеждата на християнската любов и вяра в добротата на хората
Добър апетит!