Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Конкурсът за нов управител на Градски транспорт Добрич все още не приключил

Конкурсът за нов управител на общинското дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД все още не приключил с решение. Това се дължи на липсата на работещ Общински съвет и избрани ресорни комисии. Това коментира пред Про Нюз Добрич досегашният управител Катя Петкова, която бе назначена за временно изпълняваща длъжността, след като изтече договорът й за управление.

Както вече съобщихме трима кандидати бяха подали документи за участие в конкурса, обявен на 17 август. За поста се кандидатираха Катя Петкова, Георги Минков и Георги Петров.

Комисията е преценила, че предоставените трудова книжка и справка от Национална агенция по приходите за актуално състояние на трудовите договори, както и другите предоставени документи от Георги Петров не удостоверяват, че кандидатът има най-малко 5 години професионален опит, съответстващ на спецификата на осъществяваните от публичното предприятие дейности.

След проведеното първо и второ работно заседание за проверка на допустимостта на кандидатите е решено, че до участие в конкурса се допускат  Катя Вергилова Петкова и Георги Василев Минков. Те трябваше да представят разработени бизнес-програми пред комисията, която беше с председател вече бившия заместник-кмет Росица Йорданова.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи от понеделник, 27 ноември, нейният ресор вече е поет от нов заместник-кмет – Павел Павлов.

c