Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Извънредна сесия за проекта за центъра на Добрич поискаха общински съветници

Искане за свикване на извънредно заседание на Общинския съвет в Добрич е отправено от 20 общински съветници.

С него те искат председателят на местния парламент да свика извънредно заседание, на което да се поканят екипите, разработили проектите, класирани на първите три места в конкурса за ремонт на централна градска част, за да представят и защитят публично концепциите си.

Посочва се, че предложението е и във връзка с решението на Общинския съвет Добрич да разреши пожлзване на кредит от финансова институция, но с условие ОбС да одобри конкретен проект, обект на финансиране, преди разходване на средствата.

Става въпрос за решение №36 от 28 юли 2022 година, където в т. 3. Се посочва: „Изборът на премирания проект, по който ще продължи разработването на техническия и работен проект да става с решение на Общински съвет“.

Предложението е извънредното заседание да е на 17 януари когато вече ще е изтекъл срокът за обжалване на резултатите от конкурса пред Комисията за защита на конкуренцията.

Искането за свикване на извънредна тематична сесия е подкрепено от 20 общински съветника.

Припомняме, че международното жури от специалисти от България, Франция, Италия, Германия, Швейцария класира на първо място проекта на Обединение „Плейсмейк – Дизайн Груп студио“, на второ – консорциум „Ени Калър Пони – НССН“, „Проектантско бюро Албена“ ООД зае третото място, след декласиране на проекта от Турция.

В проведената анкета на сайта на Общината „Проектантско бюро Албена“ ООД е получило най-голяма подкрепа.

Свикване на извъредно заседание на Общинския съвет става по искане на поне едва трета или 14 общински съветници.

c