Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Израелски политик защитава желанието си Газа да бъде изпепелена

Израелски политик отстоява призива си Газа да бъде изпепелена – ден преди изслушване в Международния съд по въпроса дали Израел извършва геноцид, предаде ДПА.
Нисим Ватури, десен депутат от управляващата партия "Ликуд", защити изтритата си вече публикация в социалната медия "Екс" от интервю за радиостанция "Хакол Барама", която предизвика възмущение в Израел и в чужбина.
Преди почти месец и половина Ватури написа: "Изгорете Газа сега и (не правете) нищо по-малко!". В радио интервюто Ватури заяви, че не съжалява за публикацията, въпреки че броят на убитите палестинци от началото на войната вече достига 23 210 души по данни на здравните власти в ивицата Газа.
"Казах: "Изгорете Газа. Изгори я, какво означава това? Да вляза и да я разкъсам", отбелязва той.
Израел воюва с палестинските ислямистки бойци от "Хамас", които контролират ивицата Газа и на 7 октомври наредиха терористични атаки в еврейската държава, при които загинаха над 1200 души.
"Те дойдоха и ни изгориха, нашите деца", каза Ватури, като добави, че според него в зоните на бойните действия в блокираната крайбрежна ивица не са останали цивилни. Агенциите за помощ се опасяват, че там се намират 100 000 души, но Ватури не вярва, че някой от тях е невинен.

c