Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Изложението „Селското стопанство и всичко за него“ отваря врати в Добрич за 31-ви път

За 31-ва поредна година Добрички панаир АД ще проведе изложението „Селското стопанство и всичко за него”. Панаирът ще бъде открит днес от 10.00 часа в СК „Простор“ и ще продължи до 2 септември.

На откритите площи в спортния комплекс ще бъде изложена едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, гуми, автомобили и др.

В съпътстващата програма ще се проведе информационно събитие „Земеделието в Плана за възстановяване и устойчивост и Новата Обща селскостопанска политика”, организирано от Европа директно Добрич. Началото е от 11.30 часа срещу входа на зала „Добротица“.

Ще бъдат представени следните теми:

– Възможности за финансиране предлагани в НПВУ и Стратегическия план (в продължение на политиката на ПРСР)  – инвестиции в технологична и екологична модернизация, ефективно управление на води в земеделски стопанства.

– Бъдещи интервенции (подпомагане) по Стратегическия план предоставяне на земеделските стопани и други участници в селскостопанския сектор.

Лектор ще бъде Димитър Манов. Той е управител на консултантската фирма Сибола, която се занимава с подготовката и управлението на европейски проекти в областта на земеделието, агробизнеса, индустрията, енергийната ефективност, иновациите, туризма и други. Участвал в много публични дискусии и работни групи, свързани с качеството на управление на  европейските фондове с участие на администрацията и браншови организации. Димитър Манов е широко признат като авторитет и експерт в областта, участва активно в публични дискусии в цялата страна.

c