Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изложба на допуснатите проекти за нов облик на Центъра на Добрич

Изложба на допуснатите проекти в международния конкурс за нов облик на центъра на Добрич е представена в пространството между хотел "България" и сградата на ДБанк /бивш хотел "Москва"/.

Изложени са всички 22 проекта, които са допуснати в конкурса, съобщават от общинската администрация.

Както Про Нюз Добрич вече писа, в конкурса участваха общо 28 проекта, като повече от половината са чуждестранни – от различни дестинации по света – САЩ, Мексико, Турция, Иран, Ливан, Виетнам и др. Сред българските участници е имало и такива от Добрич. Шест проекта, сред които и класираният на трето място проект на турски екип, са отстранени от конкурса.

В резултат на това в крайното класиране на първо място е класиран проектът на Обединение „Плейсмейк – Дизайн Груп Студио“. Второ място се присъжда на конкурсен проект с присъден индивидуален номер 498  -Консорциум „ЕНИ КАЛЪР ПОНИ НССН“, България. На трето място е конкурсен проект с присъден индивидуален номер 768  на “Проектантско бюро Албена” ООД, България. При първоначално обявените резултати проектът на екипа от Добрич беше на четвърто място, но след отрстраняването на турския проект, е сред отличените три.

В проведената анкета на сайта на Общината „Проектантско бюро Албена“ ООД е получило най-голяма подкрепа.

Проектите могат да се видят и на следния линк: https://competition.dobrich.center/

По искане на 20 общински съветници на 13 януари ще се проведе извънредна тематична сесия, на която ще бъдат поканени авторите на трите проекта.

c