Неделя, 18 август 2024

18.08.2024

Последвайте ни

Изключителен интерес към представянето на книгата "Дългия камък на Поручик Гешаново"

На изключително голям интерес на потомците и настоящите жители на селото се радваше представянето на книгата "Дългия камък на Поручик Гешаново" с автор Димитър Жеков. Гост на това вълнуващо изживяване в едно малко добричко селце бе и заместник-кметът на Община Добричка Румяна Иванова.

Салонът на читалището беше пълен с деца, млади и възрастни хора, които по един или друг начин присъстват в разказите на автора. Разкази, които по думите на издателя Николай Мирчев, са конкурентни на разказите на Йовков.

„Цялата създадена атмосфера туптеше в един пулс. За пореден път се убеждавам, че докато има такива радетели, българското село ще го има. Ще го има със своето минала, настояще и бъдеще“, споделя Иванова.

Авторът е роден на 21 юли 1955 г. в Поручик Гешаново. Завършва ТМСС в Добрич. Работи последователно в обувен завод "Добрич" и в "Хан Тервел" - село Карапелит. От 1985 г. живее в родното си село, чиято история постоянно изследва. През 2020 г. издава книгата "Дългия камък на Поручик Гешаново", а през 2024 г. чрез издателство "Мартине" - Добрич, излиза и нейното второ преработено и допълнено издание.

c