Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

ИРНА: Иран призова БРИКС да помогне да се сложи край на ционистките престъпления в Газа

Иранският заместник-министърът на външните работи Али Багери подчерта днес необходимостта страните членки на БРИКС да положат усилия да се сложи край на ционистката бруталност в ивицата Газа, съобщи иранската новинарска агенция ИРНА.
Багери заяви това по време на срещата на заместник-министрите на външните работи на БРИКС в Москва, където беше обсъдено развитието на ситуацията в Близкия изток и Северна Африка.
Той приветства мерките на Южна Африка да изправи ционисткия режим пред Международния съд за извършване на геноцид в ивицата Газа, призова останалите страни от БРИКС да подкрепят Претория в това отношение и да намерят правни механизми, които да накарат Международния съд да разследва тези престъпления.
Багери подчерта, че 200-те дни от началото на войната в Газа са доказали, че палестинският народ не може да бъде унищожен.
Иранският дипломат допълни, че спирането на престъпленията на ционисткия режим срещу беззащитните жители на Газа е ключ към установяване на мир и сигурност в региона от Ливан до Ирак и около Червено море.
(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и ИРНА)

c