Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Художничката Петра Добревска показва в "Двореца" Балчик изложба живопис “Възприятия”

Изложбата-живопис “Възприятия” на художничката Петра Добревска е част от програмата, посветена на 100 години от създаването на Двореца в Балчик. Експозицията включва 35 платна, от които струи динамика и настроение, движение и невероятна комбинация от цветове. Допълват ги оригиналните бижута на авторката (Petra Jewels). Петра Добревска ги създава, вдъхновена от традицията, и после добавя нужната доза въображение, така че да носят едновременно нетрадиционно и съвременно излъчване. Изработва ги от сребърна и медна бижутерска тел, като вгражда в тях естествени камъни, стъкло или метал. Не пропускайте да видите творенията на Петра, те ще бъдат в КЦ „Двореца“ само от 13 до 26 май. Срещата ви с тях е в галерия „Тунела“, а ето какво пише по повод предстоящото събитие мексиканският арт - критик Марио Енрике, който следи творчеството на талантливата художничка:

“Докато се движим в сложния процес на интерпретиране на реалността чрез сетивата си, ние се потапяме в огромно море от различни гледни точки, които оформят възприятията ни. Тези възприятия на свой ред формират основата на нашите емоционални и сетивни преживявания.

В този контекст нека насочим вниманието си към сферата на изкуството, където известната художничка Петра Добревска, наричана с обич „художничката на мечтите“, се подготвя за предстоящата си изложба “Възприятия“ в живописния град Балчик, сгушен на брега на Черно море.

На тези, които ще присъстват на това събитие, препоръчвам да подходят към него с отворен ум и възприемчиво сърце. Възползвайте се от възможността да се свържете с необикновените естетически визии, които високо ценената от мен художничка и приятелка ще разкрие, обещавайки едно обогатяващо преживяване за всички."

За съжаление по здравословни причини художничката няма да присъства на откриването на своята изложба.

c