Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Хорът на учителите от Добрич с блестящо представяне в Берн, Швейцария

Хорът на учителките от Добрич и камерният женски хор, “La Diva”, скрепиха със съвместен концерт културните взаимоотношения между България и Швейцария в столицата Берн.

Концертът се състоя на 2 септември в църквата “St.Antonius” в Берн, Швейцария. Невероятната акустика, сърдечният прием на швейцарската публика, сълзите в очите на българите, пътували километри, за да бъдат на концерта, направиха това силно емоционално преживяване незабравимо.

Хорът на учителките се представи със самостоятелна програма от обработки на български фолклор и ортодоксална музика. Връх на концерта беше съвместното изпълнение на молитвата “Аve Maria” от различни композитори.

Изключително професионалното и вдъхновено изпълнение на солото на една от тях от Вилислава Господинова, диригент на хор, “La Diva” и уважаван артист в операта в Берн, извика сълзи на възторг в очите на публиката.

Изненада за гостите на концерта беше изпълнението на швейцарския йодлер “Quodlibet”, който беше изпълнен неколкократно от двата хора под нестихващите аплодисменти на публиката.

Хорът на учителките се завръща щастлив от доброто представяне на България и Добрич в Швейцария и с незабравими спомени от това прекрасно и емоционално преживяване.

c