Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

"Хамас" излъчи видео с трима израелски заложници, които призовават своето правителство да спре настъплението; съдбата им ще бъде оповестена утре

"Хамас" излъчи днес видеозапис, на който трима израелски заложници, дъргжани от радикалното движение, призовават своето правителство да спре настъплението срещу контролираната от ислямистката групировка ивица Газа, за да бъдат освободени, предаде Ройтерс, отбелязвайки, че това се случва в стотния ден от войната, започнала на 7 октомври.
Тогава бойци на "Хамас" нахлуха на израелска територия, причинявайки смъртта на най-малко 1200 души, повечето от които цивилни, според данни на Тел Авив. Ответните действия на Израел доведоха до смъртта на вече над 23 000 души в ивицата Газа, сочат данните от днес на здравното министерство в анклава, контролиран от "Хамас".
Видеото, траещо 37 секунди, завършва със следното послание на радикалната групировка: "Утре ще ви информираме за тяхната съдба". По-рано днес говорителят на военното крило на "Хамас" - Бригадите "Изедин ал Касам", Абу Убайда заяви, че съдбата на много заложници е неизвестна. 

c