Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Галина Дурмушлийска с нов албум, изцяло в дигитален формат, чуйте го тук

Часове след като представи в родния Добрич първата си авторска книга „За песните на моята душа“ именитата народна певица Галина Дурмушлийска зарадва почитателите си и с друга добра новина. Факт е новият й албум, който е изцяло в дигитален формат.

Песните от “Какви сме години дочакали” са записани в периода 2014-2021 г.

„Песните в него са от регион Добруджа и една част са ми подарени от Верка Сидерова. За да стане факт това голяма заслуга има Хари Стефанов - на двамата благодаря!“, написа Галя.

Галя Дурмушлийска: Добруджанската песен е моят живот!

Албумът е достъпен във всички световни дигитални платформи Spotify, Apple Music, Amazon, YouTube Music и т.н.

Галина Дурмушлийска: За снета глава лекове няма. Българи, не свеждайте глави!

Определяната като Славея на Добруджа Галина Дурмушлийска е първата или една от първите народни певици, които издават в дигитален формат. Това ще даде възможност на всички любители на добруджанската музика да й се насладят.

Галина Дурмушлийска е родена е на 5 юни 1959 година в с. Ведрина. Завършва хуманитарната гимназия в Добрич. От 1977 г. започва да пее в ансамбъла за народни песни и танци „Добруджа“, а впоследствие става негов солист. По-късно с Миланка Йорданова и Нелка Петкова изпълняват в трио „Добруджанка“ песни на Петър Крумов. След като е уволнена от ансамбъла през 1990 година, започва дългата ѝ самостоятелна кариера в България и чужбина, в която жъне многобройни успехи. Удостоявана е със званието „Почетен гражданин“ на Добрич и на община Добричка.

&list=OLAK5uy_kX1Up1cxE6lZjwic-yY4z5E_fuD0xcjcE
c