Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Филип Бояджиев подреди изложба за невидимото

Филип Бояджиев показва самостоятелната си изложба „Пусни онова, което вярваш, че си и действай така, сякаш си абсолютно съвършен…“ в пространството metta. Експозицията ще бъде разположена там от 1 февруари до 31 март, съобщават организаторите.
„Това е изложба за невидимото. Това, което сме или минава през нас като състояние, но съзнателно не можем да изкажем или обясним. За пътя като процес, а не дестинацията като цел. За пускането, спокойствието и красотата в неизвестното. Занимава ме предаването на емоцията във визуален вид, но не държа да съм конкретен или обстоятелствен“, разказва авторът.
И допълва: „Тоест аз като художник или по-скоро като човек се превръщам в проводник на идеи, усещания, които аз самият не мога да обясня или вербализирам, но усещам с цялото си същество. Реално не изпитвам нужда да ги обяснявам, ако това стане, те губят смисъла си, защото човешкият език е лимитиран. То просто е. Ние просто сме. Аз съм. Моментът е отминал, но остават артефакти от неговото съществуване. Заповядайте заедно да намерим нов смисъл по човешки…'', разказва авторът. Заглавието на изложбата е вдъхновено от текста към изложбата „Генезис” на Юлиан Табаков в превод на Зорница Христова, отбелязват от екипа на изложбата.
Филип Бояджиев е визуален артист, графичен дизайнер, художник и преподавател. Преподава в Националната художествена академия, където е и учил. До момента има три самостоятелни изложби - conTEMPORARY TRADITION/Съвременна традиция, Берлин, 2021, „Типограми“, София, 2016 и „съВРЕМЕННИ ГЕРОИ“, София, 2022.
/ВСР

c