Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Екшън на пътя в област Добрич: Полиция преследва колата на румънка с психични отклонения

Жената карала с над 130 км./час, катастрофирала и започнала да се самонаранява със счупени стъкла от автомобила

Полицията задържа румънска шофьорка с психични отклонения, предизвикала хаос на пътя в област Добрич. На 25 юли, около 15:00 часа пред входа на сградата на ОД МВР Добрич по ул. „Максим Горки“, паркира лек автомобил „Фолксваген“ с румънска регистрация, управляван от жена, която започва да използва клаксона на МПС, съобщават от ОДМВР Добрич.

При опит да бъде извършена полицейска проверка, жената се заключва в автомобила, отказва да загаси двигателя, да преустанови употребата на клаксона на автомобила и внезапно тръгва на заден ход, без да се съобрази с полицейските разпореждания.

Водачката на автомобила е последвана от екипи на Първо РУ МВР Добрич и сектор „Пътна полиция“, като жената шофира изключително рисковано в град Добрич, след което напуска територията на града и продължава движението си на територията на община Добричка.

Жената се е движела с над 130 км./час.

С поведението си тя е създала реална опасност за живота на пешеходци и други автомобили по пътните артерии в областта. Около 15:40 часа по пътя между с. Пчелник общ. Добричка и с. Балик, общ. Тервел, жената самокатастрофира и спира движението си, като започва да се самонаранява използвайки счупени стъкла на МПС.

Полицейските екипи на място успяват да я задържат до пристигането на екипи на Спешна помощ. Същата е транспортирана в МБАЛ Добрич, където е прегледана, след което е приведена в Центъра за психично здраве в град Добрич.

Благодарение на професионалните действия на полицейските служители не се е стигнало до по-тежки последици.

Установена е самоличността на жената – тя е румънска гражданка. С помощта на командировани румънски полицейски служители на територията на област Добрич са извършени съответните справки, като е установено, че жената страда от тежко психическо заболяване. Уведомени са роднините й, и са съставени съответните актове по Закона за движение по пътищата. При инцидента не се е стигнало до пострадали граждани, служители на МВР и други материални щети.

c