Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Един загинал и един ранен при руски обстрел срещу Харковска област, съобщиха местните власти

Руските сили подложиха днес на обстрел две жилищни сгради в Харковска област в Североизточна Украйна. По данни на властите един човек е загинал, а друг е бил ранен, предаде Франс прес.
Нападението е извършено във Вовчанск - град на около пет километра от руската граница, който често е бил обект на нападения по време на войната. 
"Руските войски удариха девететажна сграда и къща. В резултат на удара по къщата на място е загинал 50-годишен цивилен", заяви областният управител Олег Синегубов. 
При нападението е била ранена и 60-годишна жена, добави губернаторът и сподели снимка, на която се вижда купчина отломки до срутената част на многоетажна жилищна сграда. 
Нападението бе извършено часове след като Русия изстреля най-малко седем ракети към Украйна през нощта, две от които бяха свалени от противовъздушната отбрана. През последните месеци Украйна поиска от западните си съюзници да ѝ предоставят повече средства за противовъздушна отбрана, за да се справи с нарастващия брой руски нападения срещу гражданска инфраструктура.
 

c