Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Два петзвездни хотела в Кранево са носители на юбилейните награди на БХРА

Председателят на парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова поздрави БХРА за 30-годишнината й

Председателят на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев заяви, че Асоциацията, която наскоро отбеляза своята тридесета годишнина, се е превърнала в незаобиколим фактор на туристическия живот в България и пое ангажимент организацията да запази и занапред тази си роля. Той каза това по време на церемонията по връчването на годишните награди на БХРА. Асоциацията е първата професионална организация в туризма, която връчва награди от 1996 г. насам, тази вечер за 28-ми път.  

Почетният председател на БХРА Благой Рагин отбеляза, че за тези тридесет години са били положени здрави основи на организацията и изрази удовлетворение, че идеята за връчването на отличия в туризма продължава. Той изтъкна, че вече има и обекти, които са трикратни носители на наградата на БХРА.

Председателят на парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова, депутат от Добрич, също поздрави БХРА за юбилея и изтъкна, че церемонията по връчването на наградите на Асоциацията вече се е превърнала в прекрасна традиция. Тя благодари на Асоциацията за последователните усилия в утвърждаването на имиджа на България на европейската и на световната сцена като страна, предлагаща качествен продукт и услуги. Ертен Анисова заяви, че в нейно лице браншът има диалогичен партньор, на който може да се разчита, за да продължи развитието на българския туризъм и на бранд България.

Отличниците в хотелиерския и ресторантьорския бранш традиционно са разделени в няколко категории, сред които за най-добрите хотели в различни категории, ресторанти, мениджъри, атракции, организатори на събития, фирми, мероприятия, сътрудничество с институции и партньори. Статуетките и грамотите на победителите бяха връчени от официални гости, представители на БХРА и дългогодишни партньори на организацията.

 "Каса ди фиоре спа енд медикал хотел", с. Кранево, област Добрич получи отличието "Най-добър петзвезден морски балнеолечебен /медикъл СПА/ хотел на 2023 г.,  хотел "Еко терма вилидж", с. Кранево - "Най-добър петзвезден морски СПА хотел със спортни съоръжения на 2023 г."

Източник: БТА

c