Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Дуо "Отвъд четирите ръце" в Добрич на обиколка в творчеството на класиците (ГАЛЕРИЯ)

Художествената галерия в Добрич бе домакин на пианистките Инес Симеонова и Десислава Льо Гоф от дуо "Отвъд четирите ръце"

Дуо "Отвъд четирите ръце" отведоха на обиколка в творчеството на Бетовен, Рахманинов, Григ, Равел и др. публиката в Художествената галерия в Добрич.

На рояла Десислава Льо Гоф и Инес Симеонова представиха шест дуета оп. 11 на Сергей Рахманинов – Баркарола, Скерцо, Руска тема, Валс, Романс и Слава. Също така осем вариации на тема от Граф Валдщайн и WOO 67 на Лудвиг Ван Бетовен, Павана за една починала инфанта на Мориц Равена, Норвежки танц №1 и №4, оп.35 на Едуард Григ и Inspiraciòn – танго от Луис Рубищайн и Перегрино Паулос. За изненада на публиката изсвириха и други български и световни класили за роял на четири ръце.

Десислава Льо Гоф и Инес Симеонова от дуо "Отвъд четирите ръце" не скриха задоволство си от това, че имат възможността да се представят пред добричката публика.

Инес Симеонова е родена в Добрич, първите й стъпки в музика започват от школите по пиано с г-жа Ковачева в родния град. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София, по-късно и Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" с профил пиано в София. Лауреат на много международни музикални конкурси.

Десислава Льо Гоф е от Божоле, Франция, завършила е Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София, България, Музикалния институт Barratt Due в Осло, Норвегия, също и Лицей Марсо в Шартър, Франция и Консерваторията в Лион, Франция. Работи в Консерваторията Жан-Филип Рамо в Дижон, Франция.

Дуо "Отвъд четирите ръце" са на национално турне, като Добрич е вторият град, който посещават. На 24-ти август са свирили пред публиката в Градската библиотека в Асеновград, а на 26-ти август са във Варна в Градската художествена галерия, следващия ден и в Бургас в Балабановата къща.

c