Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

В Каварна се откри юбилейното XX издание на уникалния Миден-рибен фест

В дните петък и събота Каварна е домакин на двудневният фест с дъх на море, който в края на август традиционно превръща града в притегателно място за почитателите на морските дарове и хубавата музика

Официално кулинарният форум бе открит от кмета Елена Балтаджиева, която поздрави жителите и гостите  на града.

„ Запомнете това лято в Каварна.  Разказвайте за срещата си с Шеф - готвач Снежана Орлова,  уменията на кмета на общината и кметовете, и кметските наместници, , както и екипът от „Гозбата на България“, предложили ви богат арсенал от кулинарни чудесии, дарени от морето и пресътворени от знанията, фантазията и  обичта към морската храна -  богати дарове  от риби, миди и деликатеси от нашето Черно море! За Каварна разказвайте като за град, в който се случват хубави неща днес и надявам се утре и в други ден, в тази и следващите години.

 На добър час на ХХ - ия  юбилеен  Рибен и миден фест-Каварна 2023“- пожела кметът Балтаджиева

Фестът започна със забавления за най малките, които твориха в лятна морска работилничка. Много емоции за местните и гостуващи деца предложи творителницата, която даде възможност малчуганите да развихрят въображение и различни похвати в рисуването върху морски камъчета и миди.

Тази година специални гости на лятното събитие са екипът на кулинарното предаване „Гозбата на България“ и шеф-готвач Снежана Орлова. Миден-рибен фест Каварна 2023 и „Гозбата на България“ изненадаха любителите на морската кухня с  атрактивна кулинарна викторина.

Традиционно, участие във феста взеха кметове и кметски наместници, а съвместното готвене на кмета Елена Балтаджиева и шеф- готвач Снежана Орлова се превърна в истинско кулинарно предизвикателство. Тандемът показа умения и майсторство в приготвяне на ястия от риби и морски дарове. Красиво аранжираните блюда, подредени с много въображение бяха дегустирани от стотици пожелали да опитат богатото разнообразие на морската кухня от нашия район.

Прекрасен и незабравим летен концерт подари звездата на българската музика Нели Рангелова, която направи първата вечер на Миден и рибен фест – Каварна 2023 още по-красива.

Утре, 26 август, от 20:00 часа е концерта на изпълнителя Тома Здравков.

Културната програма за месец август завършва на 27 август, с концерт на група Jeremy.

c