Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Доживотна присъда за убиеца на германец в Соколово

Баща и син убиха свой сънародник, нарязаха трупа му във фризер и поискаха 100 000 лева откуп от семейството с кръваво писмо

Съдът в Добрич отсъди доживотен затвор на Ралф Кристиан и 19 години затвор на неговия син Тим, за съучастие помежду си в убийството на немския гражданин Карсен, извършено на 20 октомври в село Соколово, общ. Балчик. Съдът счита, че те умишлено са умъртвили Карсен и то по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Ужасяваща жестокост: Открили немеца във фризер в Соколово, нарязан на части

Съдът също така постанови първоначален строг режим за осъдените лица. От присъдата на Тим Кристиан сре приспадат годините от започване на производството срещу бащата му и него на 22 октомври 2021 година.

Двамата подсъдими ще трябва да заплатят солидарно и сумата от 200 000 лева с лихва от 20 октомври 2021 година за обезщетение на близките на жертвата. Осъдените лица ще трябва да заплатят и разноските по делото, които са на стойност близо 40 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок. На лицата се връщат част от личните вещи, използвани като доказателства. Мотивите на присъдата ще бъдат подготвени преведени в 60-дневен срок и връчени на осъдените.

Съдът в Добрич разглежда жестокото убийство на германски гражданин в село Соколово 

Припомняме, че бащата и синът от фамилия Карсен извършват убийството на свой съселянин в с. Соколово, след като преди това са го изнудвали, по разказ на съпругата на убития. Бащата Ралф Карсен е искал да получи съдействие по трансфер на суми от финансова измама, извършена в Германия, като убитият първоначално приел, но след това се почувствал изнудван.

Баща и син германци убиха сънародник в с. Соколово, поискали 100 000 лева откуп

След убийството, осъдените изпратили писмо до жената на Карсен с искане на откуп, симулирайки отвличане, което не се е състояло. Изпратили плик с отрязан пръст и написана сума 100 000 лева. В същото време трупът бил нарязан на части и складиран във фризер.

c