Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Домашно куче ухапа 8-годишно дете в Тервел

Куче е ухапало по крака осемгодишно дете в района на Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов“ в Тервел. Случаят е от около 11:00 часа днес.

Животното е домашно, но често скита само по улиците, казват местни. При днешния инцидент то е излязло от имота и е ухапало преминаващото момче.

По думите на майката физическата травма не е сериозна, но детето е много наплашено. „Той тепърва започва да става по-самостоятелен – да излиза, да играе. Другите деца отдавна играят, обикалят целия град. Той винаги е бил по-притеснителен. След този инцидент не знам как ще станат нещата“, каза тя.

Родителите са подали жалба срещу собственика на кучето. Казват, че около училището има няколко четириноги, които са „като улични“ – имат стопани, но излизат от дворовете и обикалят свободно.

Стопанинът на животното и преди е създавал проблеми – преди време срещу него многократно са подавани жалби, тъй като е пускал стадото си дребен преживен добитък да пасе в двора на учебното заведение, казват местни.   

Снимката е илюстративна! 

c