Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

Добруджа с жалба до Съдийската комисия: Някои не искат да влезем в Първа лига

ПФК Добруджа 1919 изпрати жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача с Дунав в Русе

ПФК Добруджа 1919 входира жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача срещу Дунав (0:2) в Русе, което е повлияло коренно на игровата обстановка и развоя на резултата в двубоя, с което отборът на Добрич е ощетен.

В жалбата са посочени две ситуации, в които главният рефер Геро Георгиев Писков е ощетил Добруджа. 

„Първата е в 14 -ата минута, когато последният в защитата на Дунав Галин Минков спира обещаваща атака на Добруджа, като грубо фаулира Георги Пашов. Главният съдия показва на Галин Минков само жълт картон, а според ПФК Добруджа, нарушението е за червен картон.

В 23-ата минута вратарят на Дунав Русе – Даниел Николов,  чрез опасна и груба игра фаулира в наказателното поле футболиста на Добруджа Георги Пашов. Главният съдия не зачита нарушението и не отсъжда дузпа. Според ПФК Добруджа, за това нарушение в наказателното поле реферът е трябвало да отсъди 11-метров наказателен удар, а вратарят Даниел Николов да получи червен картон.

ПФК Добруджа се надява на адекватно решение от страна на Съдийската комисия и главният съдия Геро Георгиев Писков да бъде наказан“, написаха от Добруджа.

c