Четвъртък, 01 август 2024

01.08.2024

Последвайте ни

Добричкият общински съвет прие две докладни записки за своята дейност

На последното си заседание Добричкият общински съвет прие два доклада, свързани с изпълнението на решенията на съвета и дейността на общинския съвет и неговите комисии от началото на мандат 2023-2027 година до края на първото полугодие на 2024 година.

Първата докладна записка обхваща изпълнението на решенията на Добричкия общински съвет, възложени на кмета на община Добрич от началото на мандат 2023-2027 г. Докладът представя детайлен анализ на всички предприети действия и постигнати резултати. Съветът разгледа и одобри отчетите.

Втората докладна записка представя дейността на Добричкия общински съвет и неговите комисии за периода от началото на мандата през ноември 2023 г. до края на юни 2024 г. В отчета са включени: Заседания на общинския съвет: От началото на мандата са проведени 12 заседания, от които 4 извънредни. Участието на общинските съветници е активно, като на всяко заседание е отбелязано високо ниво на присъствие. Заседания на постоянните комисии: През отчетения период постоянните комисии са провели 47 заседания, от които 17 съвместни. Разгледани са 147 докладни записки, информации и предложения, като основната част от тях са внесени от кмета на община Добрич. Основни решения и проекти: Докладът включва информация за приетите бюджети, финансови отчети и стратегически планове, както и за реализирането на различни проекти, финансирани от европейски и национални програми.

c