Четвъртък, 01 август 2024

01.08.2024

Последвайте ни

Детската градина в Крушари се включва в проект „Силен старт“

Одобрено е заявлението за включване в проект "Силен старт" по НОИР, което екипът на Детска градина - с. Крушари представи в Министерството на образованието и науката, съобщиха от местната администрация.
Основната цел, към която педагози и помощен персонал се стремят, е свързана с насърчаването и разгръщането на потенциала за личностно развитие и трайното приобщаване в училищното образование на децата в предучилищна възраст, както и подобряване на образователния им резултат. Една от дейностите по проекта е свързана с повишаване квалификацията на педагогическите специалисти, както и обучения за непедагогически персонал за подпомагане на обучението.
Акцент в проекта е поставен върху интензивната работа с родителите на ниво детска градина за формиране на положителни нагласи към образованието. Обща и допълнителна подкрепа за личностно развитие ще получат деца със специални образователни потребности.
Освен допълнителни занимания за усвояване на българския език за децата, за които той не е майчин, са планирани практически занимания за изграждане на зелени умения, свързани с екологичната култура, разумно използване на природните ресурси, спортни занимания в съответствие с интересите на децата.
Проектните дейности ще обхванат 84 деца на възраст от 4 до 6 години от Детска градина с. Крушари и нейните изнесени групи в селата Лозенец, Коритен и Телериг, като за ефективното изпълнение на планираните дейности и пълния обхват на децата допълнително ще бъде заявено наемане на двама помощник възпитатели и един помощник на учителя в рамките на Дейност 3.
c