Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Добрич ще отбележи 9 май – Ден на Европа и Ден на победата (ПРОГРАМА)

По случай Деня на Европа и Деня на победата културната програма на града предлага различни мероприятия.

От 10:00 часа на Паметник на загиналите във Втората световна война добруджанци е обявено полагане на цветя по повод 79 години от края на Втората световна война и Ден на Европа.

След официалното поднасяне на цветя ще се проведе „Безсмъртният полк“ на Паметника на съветската армия, като тази година шествие няма да има. Организатор е руски клуб “Берьозка” с председател Лариса Димитрова.

От 15:00 часа в Младежки център – Добрич ще има Викторина „Какво знаем за Европа?“. Организатори са Младежкият център и Европа Директно Добрич.

Вечерта от 18:00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще има представяне на книгата на доц. Мартин Иванов „Бившите хора“ на концлагерна България. В същия час започва и откриване на изложба „Яйце от крава, мляко от кокошка“ на Желко Терзиев, Калина Димитрова и Красимир Терзиев в Художествената галерия.

От 18:30 часа в Концертна зала „Добрич“ се провеждат Дни на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“ с концерт на проф. д-р Сабин Леви - орган. В програма ще чуете Никола да Грини - Откъси от „Органова Меса“ и Йохан Себастиан Бах – Хорални прелюдии. Билети на касата на Концертна зала „Добрич“.

Денят завършва в 19:00 часа със спектакъл „Измяната“ от Харолд Пинтър на Драматеатър „Невена Коканова“ гр. Ямбол с режисьор Георги Михалков и участието на Йоана Буковска-Давидова, Димо Алексиев, Милен Каракамушев и Вълчо Янев. Ще се проведе в голямата зала на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Билети от Билетен център на ДТ „Йордан Йовков“ гр. Добрич от 9.00 до 18.00 часа и информация на тел.: 058/ 605 573.

c