Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Добрич, Каварна и Ген. Тошево са спирките в областта в турнето на културните празници "Албена"

Традиционните Национални културни празници „Албена“– инициатива на издателство „Захарий Стоянов“ и Иван Гранитски, тази година ще се проведат за 24-ти път в Североизточна България. Откриването е в Разград днес, а творчески срещи ще има още в Шумен, Генерал Тошево, Варна, Добрич и Каварна. Входът за събитията е свободен.

В Генерал Тошево на 12 септември ще се състои литературно четене с участието на писателите Енчо Господинов, Надя Попова, Боян Ангелов, Иван Есенски, Стоян Райчевски, Атанас Звездинов, Петър Андасаров и Иван Гранитски. Ще се състоят срещи в с. Дъбовик и с. Красен, посветени на 135-годишнината от рождението на Дора Габе.

На следващия ден – 13 септември, от 15.00 часа творците ще гостуват на жителите на Каварна.

Литературното четене в Добрич е на 13 септември от 18.00 часа, а негов домакин е Регионална библиотека „Дора Габе“.

По време на гостуванията си осмината творци ще представят своите книги - Енчо Господинов („Сянката на петнистия кон“), Надя Попова („Послепис за зрящи“, „Нетленна светлина“), Боян Ангелов („П(р)освещения“, „Марко Балабанов“), Иван Есенски („Песен за бедния“), Стоян Райчевски („Ген. Стефан Тошев“, „Генерал Георги Вазов“), Атанас Звездинов („Говорят световете“, „Атанасни басни“), Петър Андасаров („Прелиствам времето“, „През делници стръмни…“) и Иван Гранитски („Краят на кръга“, „Съзерцание на безкрая“).

c