Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

До 29 декември избираме сред три проекта бъдещата визия на центъра на Добрич

До 16.00 часа на 29 декември гражданите могат да гласуват, за да изберат най-добрия проект за централната пешеходна зона на Добрич.

Трите проекта, за  които може да се гласува, са отличени от журито като най-качествени и напълно изпълними.

Граждани алармираха, че в сайта на Общината не могат да придобият представа за проектите. Затова публикувахме концепциите на екипите и визуализации. В материалите ни ще откриете и линк към сайта на конкурса, където можете да намерите още детайли за предложетите проекти.

Те са на класираните на:

първо място – Обединение „Плейсмейк – Дизайн Груп Студио“, България

Проект на Обединение Плейсмейк – Дизайн груп студио за центъра на Добрич, първо място

второ място – Консорциум „ЕНИ КАЛЪР ПОНИ НССН“, България

Проект на Консорциум „Ени Калър Пони НССН“ за центъра на Добрич, второ място

трето място – “Проектантско бюро Албена” ООД, Българи

Проект на “Проектантско бюро Албена” ООД за центъра на Добрич, трето място

Жителите на Добрич могат да определят с гласа си проекта с най-функционално и красиво пространство. Трябва да изберат на кое място класират всеки един от проектите, като кликнат на съответната цифра. Гласуването е еднократно тук.

Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на 5 януари 2023 г.

В същото време продължават сигналите от граждани за проблем при гласуването в анкетата за проект за нова визия на центъра на Добрич.

„Влизам да гласувам, а се оказва, че съм“, „Докато отворих линка и ми изписа, че съм гласувала, а не съм. Никой от семейството ми не е гласувал също“ – подобни коментари написаха десетки добричлии в социалната мрежа и приложиха скрийншот от появяващото се съобщение. В същото време те са категорични, че нито те, нито някой от семейството им е гласувал.

В тази връзка кметът Йордан Йорданов поясни като коментар, че „от едно статично IP се гласува само веднъж, ако са свързани в обща мрежа се получава така. Това е направено да не е просто брояч, а реално гласуване. Може да гласувате от мобилни данни, ако на стационарна ви мрежа се изписва по този начин.“

Гражданите призоваха Общината да се намери решение на този проблем, защото остава  впечатление, че гласуването не е коректно.

c