Сряда, 17 юли 2024

17.07.2024

Последвайте ни

Дими Германова от Добрич е Жулиета в мащабна продукция на старозагорската опера

Добричлийката Димитрина Германова блести в постановка на Държавната опера в Стара Загора. Впечатляващото дарование от формата „Гласът на България” ще се превъплъти в ролята на Жулиета в най-новата и мащабна продукция на Операта - мюзикъла „Ромео и Жулиета”.

Премиери ще има в четири поредни вечери - на 19, 20, 21 и 22 юли от 21.00 часа на сцената на Античния форум „Августа Траяна”.

Спектакълът е по музика на Жерар Пресгюрвик. Аранжиментът за симфоничен оркестър, рок група и хор е на Мирослав Георгиев и Виктор Крумов, режисьор Виолета Горчева, хореографията е на големия италиански балетмайстор и хореограф Марио Пиаца, асистент хореограф Людовик Парти, сценографията и костюмите са на Денис Иванов, хормайстор Младен Станев, превод и адаптация Снежина Здравкова.

Спектаклите ще дирижира Виктор Крумов, концертмайстори Анна Иванова и Паулина Захариева.

В ролите на Жулиета зрителите ще видят звездата на българската поп музика Михаела Филева /19, 20, 22.07./ и талантливата Димитрина Германова /21.07./, Марин Русинов /19, 21, 22.07./ и Виктор Ибришимов /20.07./ ще бъдат в ролята на Ромео, а в техните танцови превъплъщения ще се изявят две балетни двойки: примабалерината Анелия Димитрова и Марсело Молина, Микела Капраруло и Максим Сиденко. В останалите роли участват солистите Богомил Спиров, Александър Панайотов, Тереза Бракалова, Борис Тасков, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов, Димитър Райчев, Добринка Койнова, Паолина Малешкова, Анастасия Алтухова, Мериам Шамс, Стоян Буюклиев, Борислав Веженов, Иван Колев, Николай Чернев и др., хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

„Ромео и Жулиета - от омразата до любовта” е мюзикъл от френския музикант и певец и композитор Жерар Пресгюрвик, вдъхновена от пиесата на Уилям Шекспир „Ромео и Жулиета“ и създадена през 2001 г. в Конгресната Палата (Palais des Congrès) в Париж. Авторът става много известен именно след големия успех на мюзикъла „Ромео и Жулиета“ през 2001 г., макар че като изпълнител е познат от 80-те години на 20 век, а като автор на песни и музика се налага през 90-те години. Той е създал едни от най-известните хитове на Патрик Брюел, Флоран Паньи, Елза, Анри Салвадор, Мирей Матийо, Лиан Фоли и други. Написал е музиката към много филми, телевизионни сериали и тв шоу.

Източник: starozagorci.com

Снимки: Държавна опера Стара Загора

c