Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

Децата на ШК „Хармония 25“ Шабла премериха сили във вътрешен шахматен турнир

В залата на ШК "Хармония 25" Шабла се проведе вътрешен турнир за по-напредналите деца от школата клуба. Участваха шестима малки шахматисти, които изиграха 5 партии всеки срещу всеки. Наш специален гост бе Самуил Велков от ШК "Варна". Като най-опитен състезател, той не остави никакво съмнение в превъзходството си над останалите и убедително спечели състезанието.

„Искам да благодаря на всички за участието и да ги поздравя за старанието им. За някои от тях това бе първи турнир. Единствената дама, Златина Тонкова, преодоля притеснението си и показа завидна концентрация. Даже успя да спечели половин точка, а можеше да бъде и цяла. Благодаря на децата, техните родители и Община Шабла за подкрепата! Очакват ни още много съвместни шахматни начинания.

Турнирът бе част от събитията на ШК "Хармония 25" по повод 30 години от създаването на клуба“, каза Деян Димитров – председател на ШК „Хармония 25“ и съдия на турнира.

Ето и крайното класиране: 1. Самуил Велков 5 точки, 2. Ивелин Николов 3.5 точки, 3-5. Валентин Димитров, Иван Николов и Денис Иванов по 2 точки и 6. Златина Тонкова 0.5 точки.

Всички участници получиха грамоти и шахматна литература.

c