Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Десетки граждани на Добрич излязоха на протест срещу рязането на дървета по центъра (СНИМКИ)

Днес, рано сутринта, в центъра на Добрич се събраха граждани и активисти, които се обявиха срещу премахването на дървета в центъра на града във връзка с предстоящия ремонт.

Ремонтът на центъра може да се случи и без да се режат живи и здрави дървета”, каза Християн Йорданов, който е излязъл сутринта, за да подкрепи протеста.

Ще се оголи центъра, през лятото ще бъде адска жега, няма да е комфортно на хората, които се разхождат, ще се открият грозните сгради, които са наоколо и ще се наруши цялата атмосфера в града”, изброи последиците от рязането на дърветата гражданинът.

Сред говорителите на протеста беше и лесовъдът Стоян Стоянов, който заяви пред Про Нюз Добрич, че клони, които пречат на близките сгради могат да се отрежат, но не в общия случай, според него клоните не пречат на преминаващите по пешеходната зона.

Липите страдат, когато ги режим и тогава загиват, това е тормоз за дървото и тогава му скъсяваме живота”, посочи лесовъдът. Той също така смята, че кореновата система може да се покрие с клоцове, но дори и без това, не наблюдава проблемни корени, които да нарушават настилката.

c