Събота, 29 юни 2024

29.06.2024

Последвайте ни

Депутатът от Добрич Ивайло Мирчев става председател на Групата за приятелство с Украйна

Народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев става председател на Групата за приятелство с Украйна. Негов заместник ще бъде народният представител от ДПС Делян Пеевски.

Ивайло Мирчев бе един от първите депутати, отишли на място още в началото на войната на Русия срещу Украйна. Той е основен инициатор на голяма част от парламентарните инициативи за предоставяне на военно-техническа и друга помощ за Украйна.

Правителството и парламентарното мнозинство продължават усилията си за подкрепа на Украйна. Днес Народното събрание прие Решение, внесено от Ивайло Мирчев и група народни представители, за предоставяне на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращ се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна. 

Днес депутатите отхвърлиха и ветото на президента Радев за Закона за ратифициране на Споразумението между МВР и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника.

Припомняме, че през лятото парламентът прие решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна. Негов съвносител също бе Ивайло Мирчев.

c