Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Дара Екимова ще е гост на поп-рок конкурса "Сарандев" в Добрич

Дара Екимова ще е гост на тазгодишното издание на Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев", който ще се проведе в Добрич от 16 до 18 май.

Над 90 заявки са подадени за участие в музикалния форум. Очаква се участие на изпълнители от над 15 населени места в България, както и от още 6 държави – Полша, Румъния, Украйна, Молдова, Казахстан и Узбекистан.

Журирането ще се проведе под председателството на известния български композитор, певец и инструменталист  - Хайгашод Агасян. Представител на младите хора в тазгодишното издание на конкурса е Димитрина Германова, която се присъединява като член на журито. Тя участва в десетия сезон на „Гласът на България“ и се класира втора в популярното музикално предаване. Част от журито ще бъде и Николай Текелиев - журналист на БТА.

За дните на конкурса ще има и съпътстваща програма за всички участници.

Дара Екимова ще излезе на сцената на Младежкия център в Добрич на 18 май от 18 часа.

Младата изпълнителка е сред най-успешните млади български поп изпълнители. През 2019 г. тя заема мястото си на поп сцената у нас с дебютния си сингъл “Sagapao”, който се превръща в абсолютен хит и няколко последователни седмици оглавява българската официална еърплей класация. Следва дълъг списък с успешни музикални проекти, сред които “За теб”, “Apology”, “Война” и “Последен дъх”.

През 2022 г. Дара Екимова става част от лейбъла Virginia Records и кариерата ѝ продължава да се развива с по-голяма скорост. Формулата е само хитове – „Недей да ме будиш“. Освен артист-изпълнител, Дара Екимова се развива като един от най-добрите български автори на музика и текстове. Вече работи не само с български, но и с интернационални продуценти.

c