Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Четирима души са загинали при наводненията, причинени от поройни дъждове, в ОАЕ, съобщиха агенциите

Четирима души са загинали в Обединените арабски емирства в резултат на тежките наводнения, причинени от рекордните валежи тази седмица, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
В изявление на филипинското министерство на работниците мигранти се казва, че две жени са се задушили в автомобила им по време на наводнението, а един мъж е загинал, след като автомобилът му е попаднал във водовъртеж.
Точният брой на жертвите, загинали по време на бурята, все още не е известен, тъй като досега властите в ОАЕ не са оповестили никаква информация.
В Обединените арабски емирства, наследствено управлявана автократична държава на Арабския полуостров, обикновено падат малки количества валежи, заради сухия пустинен климат. Въпреки това мощна буря, за която синоптиците предупреждаваха от дни, връхлетя в седемте шейхства на страната.
До края на деня на 16 април бяха паднали над 142 милиметра дъжд, които оставиха Дубай под вода за повече от 24 часа. Средно годишно на Международното летище в Дубай се регистрират 94,7 милиметра дъжд. В други райони на страната валежите бяха дори още по-обилни.
Международното летище в Дубай, което е най-натовареното в света за международни пътувания, изрази надежда, че ще възобнови нормалната си работа до 24 часа, съобщи пред Асошиейтед прес неговият главен изпълнителен директор.
Днес емиратската държавна авиокомпания написа в „Екс“, че отново ще прекъсне регистрациите за полети до рано сутринта утре, за да "подкрепи дейностите по възстановяване от лошото време на нашия център Дубай".
Нискотарифният превозвач „Флай Дубай“ също има много прекъсвания на регистрациите за полети.
Междувременно, през последните дни интензивни наводнения блокираха и съседен Оман. Вчера властите съобщиха, че броят на загиналите е нараснал до 21 души.

c