Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

БСУ отново получи най-висока акредитационна оценка за програмите в направление "Комуникационна и компютърна техника"

Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) отново присъди най-високата възможна оценка на образователните програми в професионално направление "Комуникационна и компютърна техника" в Бургаския свободен университет (БСУ). Това съобщиха от университета и добавиха, че общата оценка на програмите е 9,16.
Високата оценка на дадената програмна акредитация е за трите образователни програми: "Компютърни системи и технологии", "Интегрирани компютърни системи и комплекси", "Проектиране и управление на въздушни и морски дронове".
Отличието е за добрите и съпоставими с европейските стандарти, програми и методи на преподаване; високата квалификация на преподавателския състав; постиженията на преподавателите и студентите в научните и приложни изследвания; осигурените отлични условия на материалната и технологична учебна среда, посочиха от университета.
БТА припомня, че през май м.г БСУ с подкрепата на местната община за пети път организира състезание по програмиране CODE@BURGAS, използвайки състезателната система SPOJ.
 

c