Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Броят на жертвите от влаковата катастрофа в Западна Бенгалия достигна 15 души, още десетки са ранени

Най-малко 15 души загинаха, а десетки бяха ранени, след като товарен влак се блъсна днес в задната част на спрял пътнически влак в индийския щат Западна Бенгалия. Според управата на местните железници причина за инцидента е неотчетен сигнал, съобщи Ройтерс.
Медиите излъчиха кадри на разпръснати контейнери, както и на вагон, застанал почти вертикално след сблъсъка, станал малко повече от година, след като грешка в сигнализацията причини една от най-тежките железопътни катастрофи в историята на Индия.
Телата на най-малко 15 души бяха извадени от вагоните, съобщи пред Ройтерс Абхишек Рой, високопоставен местен полицейски служител от град Дарджилинг, където се случва катастрофата. Той допълни, че още 30 души са ранени и че полицията и екипи на спешните служби работят заедно с медици и местни жители за справяне с последиците от катастрофата.
Товарният влак е ударил пътнически, пътуващ до Колката, столицата на Западен Бенгал, от североизточния щат Трипура, изкарвайки от релси три вагона с пътници.
Сред загиналите са охранител от пътническия влак, както и машиниста на товарния, който е причинил катастрофата, като не е обърнал внимание на семафора.  
Миналата година 288 души загинаха в съседния щат Одиша в най-голямата железопътна катастрофа в Индия за последните две десетилетия. Като причина тогава беше посочена незадействала се тогава сигнализационна система.

c