Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Барак Обама и Бил Клинтън помагат тази вечер на Джо Байдън да събере за кампанията си рекордната сума от 25 млн. долара

Предизборният щаб на американския президент Джо Байдън полага усилия да събере рекордните 25 млн. долара на мероприятие в концертната зала "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес. 
Събитието, в което участват и бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън, ще е значима демонстрация на подкрепата на демократите за Байдън, въпреки отслабващото му представяне в анкетите, отбелязва АП.
Билетите за проявата са на цена от 225 долара и се очаква в залата да дойдат хиляди зрители. Дарителите ще имат различни нива на достъп в "Рейдио сити мюзик хол" в зависимост от сумите, които отпускат. Например поддръжниците на Байдън, които дарят 100 000 долара, ще имат възможността да се снимат с тримата президенти, а най-щедрите дарители ще могат да излязат на сцената и да разговарят с тях. 
Предвидена е и музикална програма, в която ще се включат изпълнители като Куин Латифа, Лизо, Бен Плат, Синтия Ериво и Леа Мишел. "Но партито не спира тук", съобщава предизборният щаб на Байдън. По-късно първата дама на САЩ и ди джей Ди-Найс ще бъдат домакини на афтърпарти на същото място. 
Обама и Клинтън помагат на Байдън да увеличи и без това значителната си преднина в набирането на средства пред основния си конкурент на президентските избори – Доналд Тръмп. До края на миналия месец Байдън е разполагаше със 155 млн. долара в брой, а Тръмп с едва 37 млн. долара, припомня АП.
Сумата от 25 млн., която се събира на днешното събитие в Ню Йорк, включва даренията на поддръжниците на Байдън, които са платили в брой през изминалите седмици, за да бъдат тази вечер в "Рейдио сити мюзик хол".  

c