Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

АНСА: Протестиращите италиански фермери ще проведат нова среща в министерството на земеделието

Андреа Папа, един от говорителите на фермерската група „Земеделско спасение“, която е част от движението, което организира протестите със селскостопанска техника на много места в Италия, заяви днес, че фермерските асоциации са призовани за нови преговори в министерството на земеделието, предаде италианската новинарска агенция АНСА.
Протестното движение на фермерите изглежда, че в събота се е разцепило на проправителствен и антиправителствен лагер, след като в петък премиерът Джорджа Мелони обеща помощ по време на преговори със земеделските асоциации. Някои фермери изразиха удовлетворение по време на разговорите и решиха да спрат протестите. Други, включително Папа, заявиха, че преговорите единствено са довели до „обещания“ и се заканиха, че протестите ще продължат.
Сред ангажиментите, поети в петък от правителството, е отказ от плановете да се премахне изключението за фермерите от плащането на данък общ доход. Правителството заяви, че ще промени изключенията от облагането, за да може те да са по-добре насочени към нуждаещите се.
Италианският министър на връзките с парламента Лука Чириани заяви, че правителството ще представи днес обещаните мерки като изменение на проектозакон, който в момента предстои да бъде гласуван в парламента.
(Тази новина се разпространява по споразумение между БТА и АНСА)

c