Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Александър Петров от Добрич с номинация „БГ ДЕБЮТ“ за годишните награди на БГ Радио

Младият певец от Добрич Александър Петров е номиниран за годишните музикални награди на БГ Радио в категорията "БГ ДЕБЮТ".

Той благодари на Медицински университет - Варна за това, че за пореден път подкрепи Александър, който е студент там. „Горд съм, че съм възпитаник на това прекрасно учебно заведение“, написа младият изпълнител. Той благодари и на град Добрич - градът, който ражда таланти във всякакви направления и знае как да ги подкрепя. Той благодари на композитора Димитър Атанасов, част от дуета „Димитър и Христо“, и Александър, който затваря кръговрата на любовта с нейните светли и тъмни нюанси при написването на текста, на режисьора Павлин Иванов – Bashmotion, на младата актриса Маргарита Лъчезарова, която изпълнява ролята на момиче, изгубено в лабиринта на живота без любов.

Благодарности Александър отправя и към своето семейство, към приятелите си и своя вокален доц. Алис Боварян.

„Много хора ми казваха, че няма да успея, но аз въпреки всичко не се отказах!“, споделя Александър Петров.

Повече от месец песента на Александър „Рисувах те“ е сред най-подкрепяните песни в класацията за независими български артисти „Ново 10+2“ по БНТ 2, като за втора поредна седмица се задържа на второ място.  

През 2022 година Александър достигна до финала на „Гласът на България“, заемайки почетното трето място. Той студент в трети курс по медицина в Медицински университет – Варна. Младият изпълнител е изключително щастлив от призива на учебното заведение към колеги и преподаватели да го подкрепят по пътя към постигането на следващата му мечта и вярва, че тя ще се сбъдне по най-вълнуващия начин.

c