Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Албена се представя на туристическо изложение в Турция

Министерство на туризма организира участието на България на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT), в гр. Истанбул, Турция. Борсата се провежда в периода 12.04 – 15.04.2023 г. в TUYAP Fair and Congress Center.

Щандът на дестинация България се намира в Зала 8 на изложбения център, като и тази година той е разположен на топ локация, точно срещу главния вход на залата. Видим е от всички срани и е заобиколен от двете основни пътеки с посетители. Българският щанд е на площ от около 110 кв. м. Министерство на туризма участва редовно на изложението, което традиционно е част от Програмата за национална туристическа реклама на институцията всяка година, тъй като Турция е съседен, целеви и перспективен за страната ни пазар, а борсата е сред най-добрите туристически събития в света и се провежда ежегодно, както за професионалисти, така и за крайни посетители.

През тази година се наблюдава изключително засилен интерес към международното туристическо изложение EMITT от страна на българския туристически сектор, като за сравнение през 2022 година участие взеха 5 съизложители, а тази година те са вече 11: Община Банско, ОП „Туризъм“ - София, „Вия Травел“ ООД, „Уин Травъл“ ЕООД, Община Варна, Община Стара Загора, „Юпасс“ ООД, „Албена Тур“ ЕАД, „Пи Груп Пловдив“ ЕООД, „ХОТЕЛ МЕДИТЕ“ ЕООД, „Св.Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Първоначално изложението беше планирано да се проведе в периода 08-11 февруари 2023 г., но беше отложено поради трагичните събития, настъпили в резултат на опустошителните земетресения в южната ни съседка.

c