Албена с кауза за добри дела на фестивала "Да споделим Никулден"

Албена за пореден път участва в благотворителния фестивал „Да споделим Никулден“, който се проведе в Гранд мол, Варна. Събитието, което се организира ежегодно, събра кулинарни таланти от цяла България, а в него взеха участие млади готвачи и професионалисти, които демонстрираха своите умения пред многобройната публика. Тази година на фестивала се включиха дванадесет професионални училища от Варна, Добрич, Бургас, Търговище, както и шест елитни ресторанта, които се състезаваха за вниманието на посетителите с оригинални специалитети.
Албена не пропусна да покаже своята кулинарна изобретателност, като предложи на гостите на събитието богата палитра от рибни ястия. Сред тях бяха маринован паламуд, пушен паламуд, маринована и пушена скумрия, както и два вида тарама хайвер. Специалитетите, които привлякоха най-голямо внимание, включваха и два вида рибена чорба – едната с сладководна риба, а другата с морска риба. На изложението не липсваха и нови рецепти, включително лазаня със сьомга и спанак, както и паста с морски дарове, които се превърнаха в акцент на фестивала.
Ястията, приготвени от Албена, бяха разпродадени за няколко минути, а курортът получи заслужена награда за участието си в благотворителната инициатива. От продажбата на кулинарните изкушения на Албена бяха събрани над 900 лева, които ще бъдат дарени за каузата на Сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения в крайморския град.
В допълнение, Албена направи дарение на Професионалната гимназия по туризъм в гр. Добрич. Курортът предостави на учебното заведение уред за ниско температурно готвене (Сувид), с цел да подпомогне обучението на бъдещите готвачи и специалисти в сферата на туризма и кулинарията.
Основен организатор на фестивала беше варненската туристическа камара, в партньорство с община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Гранд мол.











