Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

8-годишна певица от Добрич с награди от национални конкурси

8-годишната Сиана Славчева от студио за певци "Shining Voices" - Добрич, с вокален педагог Жана Стефанова, спечели преди дни награди от два конкурса.

В София за 12-а поредна година се проведе Националният конкурс "Път към славата". Конкурсът събира огромен брой участници в различни категории и възрастови групи. Сред членовете на журито са изтъкнати имена, като Етиен Леви, Мая Райкова - продуцент "Музикални състави в БНР, Васил Делиев - автор на детска и популярна музика, Николай Текелиев - официален представител на фестивала "Славянски базар" във Витебск, Розмари Драгнева - преподавател по пеене в Националната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" и утвърден музикален редактор в БНТ, международно жури от Малта и Италия.

Сиана беше отличена с второ място в категория "Филмова музика" и с трето място в категория "Звездата на Ваня Костова", в която малката певица премери сили с участници и от по-големи възрастови групи. Тази категория е в памет на Ваня Костова и незабравимите й песни и е особено въздействаща върху публиката.

Другият престижен форум, в който взе участие Сиана, е конкурсът за млади изпълнители "Песенна палитра" в Карлово. Журиращата комисия бе съставена от композиторите Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки и Ефтим Чакъров, един от най-любимите гласове - певицата Маргарита Хранова, вокалните педагози Асен Митев, Жанина Янкулова, Стела Дойкова, Милена Добрева, младите и талантливи изпълнители Дани Илиева и Симона Станоева, както и Ганчо Гавазов - преподавател по гъдулка и диригент на народния хор и оркестър при НУФИ "Широка лъка". В родният град на Левски участниците изпълняваха само българска песен. Сиана бе отличена със специална награда.

c